Boekenhoutskloof Stellenbosch Cabernet Sauvignon 2019

0 Beoordelingen
38,95
Prijs per stuk
Beperkt op voorraad
Tim Atkin 96/100 Boekenhoutskloof is een discreet opererend maar niettemin toch spraakmakend wijngoed in Franschhoek, want in kwalitatief opzicht zeer imponerend. Boekenhoutskloof is, ondanks... Meer info

Productomschrijving

Boekenhoutskloof is een discreet opererend maar niettemin toch spraakmakend wijngoed in Franschhoek, want in kwalitatief opzicht zeer imponerend. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, AOC Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge namelijk ook een buitengewoon attractieve serie wijnen die voor een breder publiek beschikbaar is.

Extra informatie

Alcohol 14,50%
Wijn Categorie Rode wijnen
Land Zuid-Afrika [za]
Productie regio Stellenbosch
Jaargang 2019
Druivenrassen Cabernet Sauvignon
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijngoed informatie Het domein Boekenhoutskloof, een van de oudste landerijen in Franschhoek,werd opgericht in 1776. Wanneer in 1993 een consortium van 6 investeerders het landgoed overneemt, breekt een nieuw tijdperk aan. Nieuwe wijnranken worden aangeplant, een nieuwe wijnkelder geïnstalleerd en vooral, Marc Kent wordt wijnmaker en al gauw aandeelhouder nummer 7. Onder zijn leiding wordt de eerste jaargang 1997 een onwaarschijnlijk succes, en behoort Boekenhoutskloof in één klap tot de absolute top van Zuid-Afrika en een van de meest gezochte wijnen ter wereld. Porcupine Ridge, de Standard Range, is soepeler gevinifieërd maar straalt onmiskenbaar het karakter uit die de wijnen van Marc zo typeert. ?He combines the power and ripeness of the new world with the elegance and precision of the old?.

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Boekenhoutskloof Stellenbosch Cabernet Sauvignon 2019
Laat een review achter
Versturen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies