Clos de la Roilette Fleurie Cuvée Tardive 2020

0 Beoordelingen
18,95
Prijs per stuk
Beperkt op voorraad
Parker 93+/100 Richer and more structured than the regular bottling, Coudert's 2020 Fleurie Cuvée Tardive delivers notes of cherries, mulberries, licorice and spices complemented by pretty hints... Meer info

Productomschrijving

Parker 93+/100
Richer and more structured than the regular bottling, Coudert's 2020 Fleurie Cuvée Tardive delivers notes of cherries, mulberries, licorice and spices complemented by pretty hints of peony. Medium to full-bodied, velvety and concentrated, it's layered and seamless, with a deep core of fruit and rich, powdery tannins. Despite its broad shoulders, it remains energetic.
Fleurie, de meest bekende Beaujolais Cru wordt meestal geassocieerd met zijdeachtige, fruitige wijnen met florale aroma’s. Dit gaat niet op voor de wijnen van Alain Coudert. De wijngaard van Alain ligt op de grens met Moulin à Vent en beschikt over een micro-terroir met voornamelijk klei en mangaan (in tegenstelling tot de rest van de gemeente die overwegend graniethoudend is). Dit in combinatie met de ouderdom van de wijnstokken (25 tot 80 jaar) zorgt voor wijnen met een stevige structuur en een grote intensiteit. Roilette is het levend bewijs van de potentiële grootheid van Beaujolais. De Fleurie Clos de la Roilette Cuvée Tardive is afkomstig van de oudste percelen van het domein. De Fleurie Clos de la Roilette Cuvée Tardive is een tikje intenser en massiever. Alain Coudert geeft zijn wijnen veel inhoud, hij houdt van een directe gulheid in een complete smaakstructuur. Het is een wijn die tijd vraagt zodat complexe aroma’s zich kunnen ontwikkelen.

Extra informatie

Wijn Categorie Rode wijnen
Land Frankrijk [fr]
Productie regio Beaujolais
Jaargang 2020
Druivenrassen Gamay
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijngoed informatie Fleurie, de meest bekende Beaujolais Cru wordt meestal geassocieerd met zijdeachtige, fruitige wijnen met florale aroma’s. Dit gaat niet op voor de wijnen van Alain Coudert. De wijngaard van Alain ligt op de grens met Moulin à Vent en beschikt over een micro-terroir met voornamelijk klei en mangaan (in tegenstelling tot de rest van de gemeente die overwegend graniethoudend is). Dit in combinatie met de ouderdom van de wijnstokken (25 tot 80 jaar) zorgt voor wijnen met een stevige structuur en een grote intensiteit. Roilette is het levend bewijs van de potentiële grootheid van Beaujolais. De Fleurie Clos de la Roilette Cuvée Tardive is afkomstig van de oudste percelen van het domein. De Fleurie Clos de la Roilette Cuvée Tardive is een tikje intenser en massiever. Alain Coudert geeft zijn wijnen veel inhoud, hij houdt van een directe gulheid in een complete smaakstructuur. Het is een wijn die tijd vraagt zodat complexe aroma’s zich kunnen ontwikkelen.

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Clos de la Roilette Fleurie Cuvée Tardive 2020
Laat een review achter
Versturen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies