Terra Romana Cuvée Sissi 2021

0 Beoordelingen
10,95
Prijs per stuk
Op voorraad
4 op 5 bij Vivino. Zelfs Parker is vol lof over deze wijn. Nu in superpromo: 8 +4 gratis! Normaal €10,95/fles. Bij aankoop van 12 flessen: € 7,30 per fles of € 87,60 voor 12 flessen!!
Staffelprijzen
Aantal Prijs per stuk
1
€ 10,95
12
€ 10,95 € 7,30

Productomschrijving


Nu in superpromo: 8 +4 gratis  =  € 7,30 per fles!
Hou je van een frisse, minerale rosé van hoge kwaliteit? Dan is deze iets voor jou! Dit alles in een zeer mooi ogende fles, afgesloten met een glazen vino-lock.
 Intens, fris, complex, mineraal: dit zijn enkele woorden die deze wijn zeer goed beschrijven. Rosé de pressée: licht van kleur, sterk van smaak!

4 op 5 bij Vivino. Zelfs Parker is vol lof over deze wijn: The Cuveé Sissi Rosé is all Pinot Noir, dry, unoaked and coming in at 12.5% alcohol. This is a lovely and fine value pink. It's fresh, flavorful (with hints of dried strawberries) and fairly solid in the mid-palate.

Geproduceerd in een nauwelijks bekend stukje in Roemenië. Een exceptioneel stukje genaamd Dealu Mare. Hier produceert het huis Serve pure terroir wijnen. De wijngaarden, met een bodem doortrokken met klei en kalksteen, zijn geplat op de zuidoostelijke hellingen en brengen een wijn voort met een bijzonder karakter.Opgericht in 1994 door Graaf Guy Tyrel de Poix als een familiebedrijf. Hij koos voor Roemenië omwille van het potentieel van de wijngaarden die hoge kwaliteit kunnen voortbrengen. De kelder is gelegen in de Dealu Mare regio, die op dezelfde hoogte ligt als Bordeaux en Toscane, op zo'n 100 km ten noordoosten van Boekarest.

Extra informatie

Wijn Categorie Rosé wijnen
Land Roemenië [ro]
Productie regio Dealu Mare
Druivenrassen Pinot Noir
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Glas
Wijnmaker Serve
Wijngoed informatie Geproduceerd in een nauwelijks bekend stukje in Roemenië. Een exceptioneel stukje genaamd Dealu Mare. Hier produceert het huis Serve pure terroir wijnen. De wijngaarden, met een bodem doortrokken met klei en kalksteen, zijn geplat op de zuidoostelijke hellingen en brengen een wijn voort met een bijzonder karakter.Opgericht in 1994 door Graaf Guy Tyrel de Poix als een familiebedrijf. Hij koos voor Roemenië omwille van het potentieel van de wijngaarden die hoge kwaliteit kunnen voortbrengen. De kelder is gelegen in de Dealu Mare regio, die op dezelfde hoogte ligt als Bordeaux en Toscane, op zo'n 100 km ten noordoosten van Boekarest. Het land heeft een zeer oude wijnbouwtraditie. Er zijn bewijzen dat er in Roemenië al voor onze jaartelling een wijncultuur bestond. Het land heeft al eeuwenlang prachtige wijnen voortgebracht. Dit is niet verwonderlijk want de omstandigheden van bodem en klimaat zijn er zeer geschikt om er de druiven tot een ideale rijpheid te laten komen. In de 17e eeuw waren de Roemeense wijnen aan de Europese hoven en in kerkelijke kringen goed bekend. De Oostenrijkse keizer had hier zelfs zijn eigen wijngaarden. Een groot deel van het huidige Roemenië maakte toen immers deel uit van het Oostenrijks-Hongaarse Keizerrijk. De wijnbouw was en is nog steeds een zeer belangrijke tak van de Roemeense landbouw. De internationale wijnpers is lovend over de kwaliteit van de wijnen die de laatste jaren worden geproduceerd in Roemenië. “Van alle wijngebieden rond de Zwarte Zee en in de Balkan is Roemenië het land met het grootste potentieel”, aldus Hugh Johnson in zijn befaamde ‘wijnatlas’. Momenteel is Roemenië één van de 10 grootste wijnproducenten ter wereld. Ruim een miljoen mensen zijn op één of andere manier werkzaam in de wijnbouw. Door de buitenlandse hulp en investeringen heeft men de kwaliteit van de druiven en daarmee ook van de wijnen verder kunnen verbeteren.

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Terra Romana Cuvée Sissi 2021
Laat een review achter
Versturen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies