Barbadillo Manzanilla Pasada Solear en Rama Saca de Invierno 2019 ( 37,5cl )

0 Beoordelingen
12,75
Prijs per stuk
Op voorraad
De botteling 'en Rama' Barbadillo is altijd een voorloper geweest in de DO. Samen met hun Catalaanse oenologe Montse Molina waren zij de eersten die een manzanilla en rama uitbrachten

Productomschrijving

100% Palomino. Manzanilla Pasada. Deze Solear en rama (botteling met minimale filtering en stabilisatie) wordt vier keer per jaar gebotteld: vier saca's per jaar, één per seizoen. Elke botteling reflecteert dan ook de kenmerken van het seizoen. In de zomer is de flor bijvoorbeeld iets dunner dan in de lente of herfst en heeft een iets kleinere invloed op de sherry.
Door 'en rama' (minimale filtering) te bottelen behoudt de wijn zijn specifieke kenmerken en kan hij nog evolueren op fles en aan complexiteit en aroma's winnen.
 

Extra informatie

Alcohol 15%
Wijn Categorie Witte wijnen
Land Spanje [es]
Jaargang 2019
Druivenrassen Palomino
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,375 liter
Sluitingstype Kurk
Wijngoed informatie Na een verblijf van twintig jaar in Mexico, keerde Don Benigno Barbadillo terug naar de Spaanse kustplaats Sanlúcar de Barrameda in het wijngebied Jerez. In 1821 kocht hij daar samen met Don Manuel López Barbadillo de ‘Bodega del Toro’. Het huidige Barbadillo is opgezet door Don Benigno. Onder zijn bewind werd Barbadillo het eerste bedrijf dat Manzanilla expoteerde naar Engeland en Amerika. In 1954 werd het bekend als Antonio Baradillo S.A.. Nu, bijna 200 jaar later, is het bedrijf nog steeds voor honderd procent in handen van de familie Barbadillo. De bodegas liggen op diverse plekken in Sanlúcar de Barrameda, rond het kasteel ‘Castillo de San Diego’. Barbadillo is met 500 hectare (75.000 m2) wijngaard en een productie van 35 miljoen liter de grootste bodega van de regio. Met trots introduceerde men de merken “Solear” en “Muyfina” en de eerste witte wijn van Andalucía.

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Barbadillo Manzanilla Pasada Solear en Rama Saca de Invierno 2019 ( 37,5cl )
Laat een review achter
Versturen