Clos de la Couléé de Serrant Nicolas Joly 2017

0 Beoordelingen
85,00
Prijs per stuk
Op voorraad
lang rijpende wijnen met veel ras, droog van karakter, harmonieus en complex samengesteld. Coulée is een dimensionale wijn met een volstrekt origineel karakter.

Productomschrijving

lang rijpende wijnen met veel ras, droog van karakter, harmonieus en complex samengesteld. 
Opvallend is het speelse gemak waarmee het genotvolle fruit de meer strenge maar boeiende expressie van rots en gesteente omarmd. Coulée is een dimensionale wijn met een volstrekt origineel karakter, kenners schetsen het beeld van een unieke wijn met vele gezichten. 
Hoe Clos de la Coulée de Serrant drinken? Enkele uren op voorhand overgieten in een karaf, zoals hij zelf aanbeveelt. Of je nu al dan niet geloof in de biodynamie, wordt dan plots irrelevant. je hoeft alleen nog te geloven in de wonderlijke finesse van de wijn in je glas, in zijn satijnige textuur, zijn delicate schakeringen van honing, hooi en kweepeer, zijn weergaloze lengte. Gebruikt Joly te veel grote woorden in zijn lezingen, zoals hem wel eens wordt verweten? Best mogelijk. Maar tegelijk heb ik nog niet veel grotere witte wijnen gedronken dan deze.
Sinds 1985 bewerkt Nicolas Joly met volle overtuiging zijn wijngaarden volgens de biodynamische wijnbouwmethode.
Chemische pesticiden, onkruidverdelgers en kunstmest steriliseren de bodem en vormen een aanslag op de micro-flora die bijdraagt aan de specifieke aroma's waarmee wijnen zich qua karakter onderscheiden.
Een belangrijk aspect van de biodynamie is de positieve energie die vrijkomt door het niet tégengaan, maar mééwerken met de natuur, ziekte als natuurverschijnsel niet bestrijden met chemie maar een oplossing zoeken in een weerbaar natuurlijk klimaat.

Extra informatie

Alcohol 15%
Wijn Categorie Witte wijnen
Land Frankrijk [fr]
Productie regio Loire
Jaargang 2017
Druivenrassen Chenin Blanc
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker Nicolas Joly
Wijngoed informatie Sinds 1985 bewerkt Nicolas Joly met volle overtuiging zijn wijngaarden volgens de biodynamische wijnbouwmethode. Chemische pesticiden, onkruidverdelgers en kunstmest steriliseren de bodem en vormen een aanslag op de micro-flora die bijdraagt aan de specifieke aroma's waarmee wijnen zich qua karakter onderscheiden. Een belangrijk aspect van de biodynamie is de positieve energie die vrijkomt door het niet tégengaan, maar mééwerken met de natuur, ziekte als natuurverschijnsel niet bestrijden met chemie maar een oplossing zoeken in een weerbaar natuurlijk klimaat. Wie ooit een voordracht van wijnbouwer Nicolas Joly heeft bijgewoond, moet het erkennen: de man is een begenadigd redenaar. Je hoeft het daarom niet eens te zijn met zijn ideeën over wijnbouw. Bij de rationalisten onder ons komen die ongetwijfeld zweverig over. Want Joly is een onvermoeibaar pleitbezorger van de biodynamie, een strekking in de wijnbouw die naar een natuurlijk evenwicht in de wijngaard streeft. Chemische middelen worden bijgevolg afgezworen, en vervangen door preparaten met silicium en kruidenaftreksels. De biodynamie houdt ook rekening met kosmische invloeden zoals de stand van de maan. Daardoor krijg je zulke gezonde en intens smakende druiven, zegt Joly, dat de wijn zich als het ware zelf maakt. Artificiële toevoegingen en ingrepen in de wijnkelder worden overbodig.

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Clos de la Couléé de Serrant Nicolas Joly 2017
Laat een review achter
Versturen