David & Nadia Aristargos 2019

0 Beoordelingen
22,50
Prijs per stuk
Beperkt op voorraad
Tim Atkin 94/100 :David & Nadia Aristargos 2019 Swartland (13%) I did a double take when I realised this was the tenth vintage of Aristargos - 2010 seems like yesterday - but what a great and... Meer info

Productomschrijving

David Sadie is geboren en getogen in Swartland, een uitgestrekt gebied dat ten noorden van Kaapstad langs de westkust omhoog loopt. Reeds op jonge leeftijd trekt David voor een studie oenologie naar de Universiteit van Stellenbosch. Tijdens deze studie loopt David stage bij een aantal gerenommeerde wijnboerderijen zoals Saronsberg en Rustenberg in Stellenbosch. Vervolgens doet hij bij Yves Cuilleron een stage in de Franse Rhône, die hem overtuigd van de unieke kwaliteit van mediterrane druivenrassen. Inmiddels is David uitgegroeid tot een getalenteerde wijnproducent met een enorme drive om het maximale uit zijn wijngaarden te halen. Hij hanteert een natuurlijke filosofie in de wijngaarden waar zeer oude druivenstokken van meer dan zestig jaar oud te vinden zijn. David maakt daarnaast onderdeel uit van de Swartland Independent, een club zeer gedreven wijnproducenten die het gebruik van chemische en synthetische middelen niet toestaan en proberen de wijnen zo natuurlijk mogelijk te maken. Hij produceert in de eerste jaren dan ook slechts 4000 flessen onder zijn eigen label (17.000 in 2015). Met de oogst van 2014 is David samen met zijn vrouw Nadia van start gegaan in een nieuwe kelder in Swartland, op de Paardenbosch farm in Siebritskloof. De farm beslaat 15 ha met oude stokken chenin blanc, pinotage en wat semillon. Een extra boost voor de nog prille maar zeer succesvolle carrière van David.

Extra informatie

Alcohol 13,5%
Wijn Categorie Witte wijnen
Land Zuid-Afrika [za]
Productie regio Swartland
Jaargang 2019
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker David & Nadia Sadie
Wijngoed informatie David Sadie is geboren en getogen in Swartland, een uitgestrekt gebied dat ten noorden van Kaapstad langs de westkust omhoog loopt. Reeds op jonge leeftijd trekt David voor een studie oenologie naar de Universiteit van Stellenbosch. Tijdens deze studie loopt David stage bij een aantal gerenommeerde wijnboerderijen zoals Saronsberg en Rustenberg in Stellenbosch. Vervolgens doet hij bij Yves Cuilleron een stage in de Franse Rhône, die hem overtuigd van de unieke kwaliteit van mediterrane druivenrassen. Inmiddels is David uitgegroeid tot een getalenteerde wijnproducent met een enorme drive om het maximale uit zijn wijngaarden te halen. Hij hanteert een natuurlijke filosofie in de wijngaarden waar zeer oude druivenstokken van meer dan zestig jaar oud te vinden zijn. David maakt daarnaast onderdeel uit van de Swartland Independent, een club zeer gedreven wijnproducenten die het gebruik van chemische en synthetische middelen niet toestaan en proberen de wijnen zo natuurlijk mogelijk te maken. Hij produceert in de eerste jaren dan ook slechts 4000 flessen onder zijn eigen label (17.000 in 2015). Met de oogst van 2014 is David samen met zijn vrouw Nadia van start gegaan in een nieuwe kelder in Swartland, op de Paardenbosch farm in Siebritskloof. De farm beslaat 15 ha met oude stokken chenin blanc, pinotage en wat semillon. Een extra boost voor de nog prille maar zeer succesvolle carrière van David.

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
David & Nadia Aristargos 2019
Laat een review achter
Versturen