Domaine de Rochebin Crémant De Bourgogne Brut

0 Beoordelingen
12,60
Prijs per stuk
Op voorraad
Promo: 11+1 gratis = € 11,60 .100% Chardonnay. In de neus witte bloemen, citrusvruchten en groene appel. In de mond evolueren de aroma's naar toetsen van steenfruit zoals abrikoos, perzik en... Meer info
Staffelprijzen
Aantal Prijs per stuk
1
€ 12,60
12
€ 12,60 € 11,60

Productomschrijving

100%  Chardonnay. In de neus witte bloemen, citrusvruchten en groene appel. In de mond evolueren de aroma's naar toetsen van steenfruit zoals abrikoos, perzik en toast.
Kortom: Laat zich drinken bij een rijke variëteit aan gerechten. Ook al wordt deze crémant vaak als aperitief gedronken, hij past perfect bij een maaltijd.
Domaine de Rochebin bestaat sinds 1921, en legde zich begin jaren 1970 volledig toe op de wijnbouw. Het beslaat 55ha in het hart van de Maconnais, in Azé, in het zuiden van Bourgogne. 15 ha zijn momenteel in overgang naar biologische landbouw. Mickaël Marillier, die het bedrijf in 1991 van zijn vader overnam, is verantwoordelijk voor de commerciële en administratieve kant van het bedrijf alsook het beheer van de wijngaard. Laurent Chardigny, partner sinds 2008, is verantwoordelijk voor de wijnbereiding en de voorbereiding van de bestellingen. Op het hele domein worden de beginselen van “lutte raisonnée” toegepast. Alle percelen zijn met gras begroeid. De Aligoté-, Pinot- en Gamay-wijnstokken worden gesnoeid volgens de Guyot mâconnaise-methode, terwijl de Chardonnay-wijnstokken worden gesnoeid volgens de arcure mâconnaise-methode (taille à queue) voor een betere rijpheid.

Extra informatie

Alcohol 12%
Wijn Categorie Schuimwijnen
Land Frankrijk [fr]
Productie regio Bourgogne
Druivenrassen Chardonnay
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijngoed informatie Domaine de Rochebin bestaat sinds 1921, en legde zich begin jaren 1970 volledig toe op de wijnbouw. Het beslaat 55ha in het hart van de Maconnais, in Azé, in het zuiden van Bourgogne. 15 ha zijn momenteel in overgang naar biologische landbouw. Mickaël Marillier, die het bedrijf in 1991 van zijn vader overnam, is verantwoordelijk voor de commerciële en administratieve kant van het bedrijf alsook het beheer van de wijngaard. Laurent Chardigny, partner sinds 2008, is verantwoordelijk voor de wijnbereiding en de voorbereiding van de bestellingen. Op het hele domein worden de beginselen van “lutte raisonnée” toegepast. Alle percelen zijn met gras begroeid. De Aligoté-, Pinot- en Gamay-wijnstokken worden gesnoeid volgens de Guyot mâconnaise-methode, terwijl de Chardonnay-wijnstokken worden gesnoeid volgens de arcure mâconnaise-methode (taille à queue) voor een betere rijpheid.

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Domaine de Rochebin Crémant De Bourgogne Brut
Laat een review achter
Versturen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies