Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Stel ons uw vraag
Parker 97/100 I've been tracking the increasing percentage of Cabernet Franc in the blend of this iconic Tuscan wine. The 2019 Bolgheri Superiore Guado al Tasso is made with 25% Cabernet Franc, with 60% Cabernet Sauvignon and 15% Merlot. That this heat-resistant grape now makes up a quarter of the blend speaks to how vintners are gearing up to counter climate change. These are intelligent choices, and you can count on this wine to maintain that level of extreme elegance and intensity that it is known for (even when Merlot was a bigger part of the blend). Indeed, this is a new and improved Guado al Tasso with focused aromas of pencil shaving, white pepper and crushed stone that frame a rich core of black fruit. A fluttering of dried mint gives lift and power to the bouquet. This is a beautifully linear and powerful red blend. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en soms een klein deel van Petit Verdot, om de elegantie, complexiteit en structuur van het Bolgheri terroir te vertegenwoordigen. Het wordt sinds 1990 geproduceerd uit wijngaarden op een bodem van alluviale oorsprong, van zandklei tot leemklei. De familie Antinori is eigenaar van dit 1000 ha grote landgoed nabij de Middellandse Zee. Een groot deel van het domein bestaat uit bos, landerijen en een prachtige paardenstoeterij. Aan de oorsprong werd het landhuis van Guado Al Tasso voornamelijk gebruikt als uitvalsbasis voor de jacht en om te genieten van een koele bries tijdens de warme zomers in Toscane. Op vandaag staat Guado Al Tasso voornamelijk bekend voor zijn grootse wijnen. De wijngaarden worden enerzijds omarmd door de heuvels van Bolgheri waar ze genieten van een kleigrond vol met stenen en lopen anderzijds uit in eerder zanderige bodems richting de Middellandse Zee. De rode wijnen worden gemaakt op basis van de typische Bordelese druiven. Na de handmatige oogst wordt druif per druif gecontroleerd om een optimale kwaliteit te bekomen. Vervolgens rijpen ze op nieuwe eiken vaten om tot een uitzonderlijk eindresultaat te komen
Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.
Vul hieronder je gewenste naam in.
Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.