Madeira wine company Verdelho 1934

0 Beoordelingen
655,00
Prijs per stuk
Beperkt op voorraad
Madeira wine company Verdelho 1934: proef geschiedenis! een unieke wijn.

Productomschrijving

Verdelho 1934 Madeira wine Company 
Deze madeira van de allerhoogste kwaliteit rijpte 52 jaar op houten vaten. ( gebotteld in 1986). Frasqueira's zijn steeds afkomstig van één goed oogstjaar. Ze hebben een milde temperatuurbehandeling ondergaan en zijn lang op houten vaten opgeslagen geweest. Na bottelen verandert de kwaliteit van frasqueira niet meer.


 

Extra informatie

Alcohol 21%
Wijn Categorie Zoete wijnen
Land Madeira [pt]
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijngoed informatie Over de madeirawijnen bestaan er heel wat misverstanden. Heel vaak wordt er gedacht aan de ordinaire madeira om te gebruiken in de gelijknamige “tong in madeirasaus”. De wijnen die wij in ons gamma hebben, zijn stuk voor stuk degustatiewijnen; wijnen waarbij je minuut na minuut andere aroma’s kan ontdekken. Er is geen enkele wijn die gemakkelijker bewaart dan madera, als je er van af kan blijven natuurlijk. 3 en 5 jaar oude wijnen zijn gemaakt om jong te genieten en er is geen reden waarom je dat niet zou doen. 10 en 15 jaar oude wijnen gaan al heel wat langer mee en kunnen gerust even blijven staan. Inderdaad, madera's staan en liggen niet plat zoals alle andere wijnen. Bovendien kan een geopende fles madeira gemakkelijk 1 tot zelfs 2 jaar gedegusteerd worden zonder dat er smaakverlies optreedt. Na de vinificatie laat men de bekomen madera, die totaal van 'imago' is veranderd, verder rijpen. Rijping op houten vaten is traditie op Madeira, maar niet wettelijk verplicht. De vaten worden niet volledig gevuld, omdat oxidatie één van de verlangens is in het rijpingsproces van madera wijn. Juist daardoor kan hij later zo goed met zuurstof om gaan en kan je de wijn vrij lang bewaren, éénmaal de fles geopend is. Door dit verouderingsproces en deze oxidatie zal de wijn op korte tijd een grote transformatie ondergaan, zowel qua kleur, aroma als smaakpalet. Vintage of frasqueira madera's blijven minstens twintig jaar op vat rijpen voor zij gecommercialiseerd mogen worden. Een niet te onderschatten gevolg van langdurige vatrijping is de verdamping van de wijn door de vatwand. Dit bedraagt al snel 2% van het volume per jaar. Een simpele rekensom leert dat een vintage madera tijdens zijn twintigjarige rijping 40% van zijn volume verliest! Dit verklaart in grote mate de prijs van deze grootse wijnen. De 4 meest gebruikte druivenrassen in de madeirawijnen zijn – en dit van droog naar zoet -: sercial (droog) – verdelho (halfdroog) – boal (halfzoet) – malvasia (zoet).

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Madeira wine company Verdelho 1934
Laat een review achter
Versturen