Quinta de la Rosa rosé

0 Beoordelingen
12,30
Prijs per stuk
Niet op voorraad Dit product is niet uit voorraad leverbaar
Aantrekkelijke zalmroze kleur met delicate bloemige aroma's en optimale frisheid. In de mond mooi fruit met hints van rode bessen gevolgd door mooie frisheid. 33% Tourig
 

Productomschrijving

Aantrekkelijke zalmroze kleur met delicate bloemige aroma's en optimale frisheid. In de mond mooi fruit met hints van rode bessen gevolgd door mooie frisheid.
33% Touriga Nacional, 67% Tinta Roriz

Extra informatie

Alcohol 14,5%
Wijn Categorie Rosé wijnen
Land Portugal [pt]
Productie regio Douro
Jaargang 2023
Druivenrassen Tinta Rozis / Touriga Nacional/ Touriga Franca
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker Jorge Moreira
Wijngoed informatie Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen. Jorge Moreira is als oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Deze talentvolle jonge oenoloog is aangetrokken om de kwaliteit van zowel de Port als de tafelwijnen verder te laten stijgen. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port wordt er ook een voortreffelijke rode wijn en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt. De wijngaarden profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schistbodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk om te weten is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A. Dit is de absoluut hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Er wordt bij Quinta de la Rosa op dit moment veel geïnvesteerd in een nieuwe wijngaard en de aanplant van o.a. Touriga Nacional De DOC Douro valt samen met het productiegebied van Porto en strekt zich uit ten noorden en ten zuiden van de Douro en enkele bijrivieren. De wijngaarden beginnen net ten westen van de stad Regua en lopen tot de Spaanse grens in het oosten. Ze worden beschermd tegen de koele en vochtige Atlantische wind door een bergketen. De winters zijn koud en de zomers zijn zeer warm en droog. Door de warmte zijn de zuidelijke hellingen uitermate geschikt voor de productie van porto. Voor de wijnen zoekt men steeds meer de noordelijke flanken op of concentreert men zich op hoger gelegen gebieden.

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Quinta de la Rosa rosé
Laat een review achter
Versturen


 

We zijn met vakantie van 12 tot 28 juli.
Online bestellingen ontvangen na 10/7 zullen verzonden worden op 24/7.