Smoked Moon Gin

0 Beoordelingen
43,40
Prijs per stuk
Op voorraad
De Smoked Moon is een gerookte versie van de originele Moon. Door de gin op gerookt eikenhout te laten rusten, is er een subtiele rook / vanille smaak toegevoegd. Er wordt dit jaar maar 1 batch... Meer info

Productomschrijving

De Smoked Moon is een gerookte versie van de originele Moon. Door de gin op gerookt eikenhout te laten rusten, is er een subtiele rook / vanille smaak toegevoegd.
Er wordt dit jaar maar 1 batch van 1200 flessen gemaakt, op = op.Tommy en Matthew zijn ginliefhebbers, maar zelf brouwen is natuurlijk een ander paar mouwen. Ze gingen daarom aankloppen bij de bekende stokerij De Moor uit Aalst. “We zijn daarna gaan samenzitten met een chef-kok uit Ecuador want we wilden graag exotische ingrediënten”, vult Matthew aan. “Sommige bleken jammer genoeg moeilijk te vinden zoals ‘maanbloem’, maar uiteindelijk hebben we toch een heel uitgebalanceerd kruidenpalet kunnen samenstellen dat onze gin een frisse smaak geeft. Onze Moon-gin heeft een citrusgetinte afdronk met een subtiel vleugje kaneel.” Bij het stookproces wordt de maansteen van 1,61 gram in een linnen zak boven het dampende vat gehangen. “Dit zorgt dus voor het vleugje maanextract”, legt het duo uit. “Natuurlijk gaat zoiets niet de smaak bepalen, maar het zorgt wel voor het unieke karakter.”

Extra informatie

Alcohol 49%
Land België [be]
Inhoud (l) 0,5 liter
Sluitingstype Kurk
Wijngoed informatie Tommy en Matthew zijn ginliefhebbers, maar zelf brouwen is natuurlijk een ander paar mouwen. Ze gingen daarom aankloppen bij de bekende stokerij De Moor uit Aalst. “We zijn daarna gaan samenzitten met een chef-kok uit Ecuador want we wilden graag exotische ingrediënten”, vult Matthew aan. “Sommige bleken jammer genoeg moeilijk te vinden zoals ‘maanbloem’, maar uiteindelijk hebben we toch een heel uitgebalanceerd kruidenpalet kunnen samenstellen dat onze gin een frisse smaak geeft. Onze Moon-gin heeft een citrusgetinte afdronk met een subtiel vleugje kaneel.” Bij het stookproces wordt de maansteen van 1,61 gram in een linnen zak boven het dampende vat gehangen. “Dit zorgt dus voor het vleugje maanextract”, legt het duo uit. “Natuurlijk gaat zoiets niet de smaak bepalen, maar het zorgt wel voor het unieke karakter.”

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Smoked Moon Gin
Laat een review achter
Versturen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies