Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Stel ons uw vraag
Te Mata Estate, het oudste commercieel nog opererende wijnhuis van Nieuw-Zeeland, is opgericht in 1896 in Havelock, net ten zuidoosten van de havenstad Napier, gelegen op het noordereiland. Het is een echt familiebedrijf met sinds 1978 John Buck aan het roer, nu terzijde gestaan door zijn zoon Nicholas. Te Mata Estate ontleent zijn naam aan een hoge heuvel in het gebied, de Te Mata Peak (399 meter) en behoort tot de 5 ‘Icon Wineries of NZ’. In 1984 kwam wijnmaker Peter Cowley bij het team en is mede verantwoordelijk voor de ‘single vineyard’ wijnen. Deze hebben Te Mata Estate internationaal een hoge reputatie gegeven. Alle druiven komen van eigen 180 ha wijngaarden. Te Mata Estate behoort tot de meest innovatieve wijnhuizen van NZ. Dit blijkt uit verschillende projecten die John Buck als voorzitter van de NZ Wine Growers Organisation heeft begeleid, zoals de vroege invoering van een schroefdop en invoering van het ‘Sustainable Winegrowing’ certificaat (zie achteretiket). Dit betekent o.a. dat de wijn duurzaam is vervaardigd, denk aan weinig/niet spuiten in de wijngaard, grondwaterbeheer, compenseren van CO2-uitstoot en dat de wijn geen restsuikers bevat. Parker: 98/100 The 2021 Coleraine is a superstar. It's the best I recall seeing on release in recent years, a total "pleasure-dome" situation. Tea tree, oyster shell, lavender, black tea and tobacco leaf burst from the glass. Seamless, polished tannins grace the palate. There is texturally more silk to the tannins here than the Awatea tasted beside this (another great wine, for what it's worth). There are notes of creamy red fruits, cassis and bramble, Asian five spice, black cherry and graphite/mineral skein. The persistence of flavor here is extraordinary; it's detailed and nuanced but insistent in the mouth. The tannins cup the fruit in the mouth. Winemaker Phil Brodie said there are no enzymes or added tannin; it's all from the vineyard. This is a blend of 56% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot and 12% Cabernet Franc. 2021 was left in barrel a little longer than the 2020 to refine the tannins.
Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.
Vul hieronder je gewenste naam in.
Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.