Vignobles Berthier Pouilly - Fumé

0 Beoordelingen
19,35
Prijs per stuk
Op voorraad
Zeer florale aroma’s. Een zeer verleidelijk accent van zeste van mandarijn. De smaak is levendig, smakelijk en goed gefundeerd. Deze wijn is afkomstig van een mergelbode

Productomschrijving

Zeer florale aroma’s. Een zeer verleidelijk accent van zeste van mandarijn. De smaak is levendig, smakelijk en goed gefundeerd. Deze wijn is afkomstig van een mergelbodem met stukjes oester uit het kimmeridgien. Perfect als aperitief, bij gebakken vis, schaal- en schelpdieren of rijke salades.

Extra informatie

Alcohol 12,50%
Wijn Categorie Witte wijnen
Land Frankrijk [fr]
Jaargang 2019
Druivenrassen Sauvignon Blanc
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker Vignobles Berthier
Wijngoed informatie Op hun stukje in de Loire streek, heeft de “Vignobles Berthier” twee appellaties om voor te stellen, Sancerre en Coteaux du Giennois. In 1983 begon Jean-Marie aan zijn carriëre in de wijn in Sainte Gemme en Sancerrois en bouwde daarbij het Domaine des Clairneux op. Hij koos die plek om witte, rosé en rode wijn van Sancerre te maken. Enkele jaren daarna, in 1998, neemt hij de wijngaarden van zijn ouders over, in de Coteaux du Giennois en zo onstaat het Domaine de Montbenoit. In 2016 kwam Domaine de l’Oselier erbij, om hun collectie aan land in het Noordelijke Coteaux du Giennois te vervolledigen. Vignobles Berthier bezit vandaag ongeveer 25 hectares land. De nieuwe generatie, met een grote kennis van het buitenland, levert vandaag zijn bijlage aan het moderniseren van het familiebedrijf. . Het bedrijf wordt vandaag gerund door de twee zonen van Jean-Marie: Clément, de oudste, in de kelder ; Florian, de jongste, in de wijngaard.

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Vignobles Berthier Pouilly - Fumé
Laat een review achter
Versturen