Yalumba Samuel's Collection Eden Valley Viognier

0 Beoordelingen
21,50
Prijs per stuk
Op voorraad
Viognier uit de hogere klasse. Vergelijkbaar met Condrieu, maar dan aan de helft van de prijs!

Productomschrijving

Yalumba is opgericht in 1849 en is het meest historische wijnbedrijf van Australië dat eigendom is van een familie. 'Yalumba' betekent in de Aboriginal taal 'Al het land rondom'. Trots op zijn geschiedenis, al meer dan 168 jaar, behoudt Yalumba bepaalde tradities zoals het produceren van eigen wijnvaten. Yalumba is één van de weinige wijnbedrijven in de wereld die het voorrecht geniet een kuiperij op eigen terrein te hebben.
Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly.
 

Extra informatie

Wijn Categorie Witte wijnen
Land Australië [au]
Druivenrassen Viognier
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Schroefdop
Wijngoed informatie Meer dan 160 jaar toonaangevende wijn uit Australië. In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 160 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop. Zij produceren een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Yalumba Samuel's Collection Eden Valley Viognier
Laat een review achter
Versturen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies