Yalumba The Menzies Cabernet Sauvignon Coonawarra

0 Beoordelingen
47,95
Prijs per stuk
Beperkt op voorraad
In de neus aroma’s van viooltjes, zwarte olijven en een zekere mineraliteit. Intense smaak met hints van mocca en tapenade, in combinatie met pruimen. Stevige structuur en een goede balans. Deze... Meer info

Productomschrijving

In de neus aroma’s van viooltjes, zwarte olijven en een zekere mineraliteit. Intense smaak met hints van mocca en tapenade, in combinatie met pruimen. Stevige structuur en een goede balans. Deze grootse wijn heeft een frisse en lange afdronk.
Serveer deze wijn bij smaakvolle gerechten met rood vlees en wild en in combinatie met rijke rijpe kazen. Kan nog enkele jaren worden opgelegd.
Vinificatie: Traditioneel. 19 maanden rijping op nieuwe en 1 jaar oude Franse vaten en een klein deel heeft gerijpt op nieuwe Amerikaanse eiken vaten.
De Cabernet Sauvignon druiven die zijn gebruikt voor The Menzies Cabernet Sauvignon komen van Yalumba’s Coonawarra wijngaard, gelegen in het hart van Coonawarra’s legendarische Terra rossa strip. Dit gebied staat bekend om haar top Cabernet Sauvignon wijnen. De Menzies wijngaard dankt zijn naam aan een bekend politicus Sir Robert Menzies, die een fervent wijnliefhebber was.

Yalumba is opgericht in 1849 en is het meest historische wijnbedrijf van Australië dat eigendom is van een familie. 'Yalumba' betekent in de Aboriginal taal 'Al het land rondom'. Trots op zijn geschiedenis, al meer dan 168 jaar, behoudt Yalumba bepaalde tradities zoals het produceren van eigen wijnvaten. Yalumba is één van de weinige wijnbedrijven in de wereld die het voorrecht geniet een kuiperij op eigen terrein te hebben.
Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly.
 

Extra informatie

Wijn Categorie Rode wijnen
Land Australië [au]
Druivenrassen Cabernet Sauvignon
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijngoed informatie Meer dan 160 jaar toonaangevende wijn uit Australië. In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 160 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop. Zij produceren een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Yalumba The Menzies Cabernet Sauvignon Coonawarra
Laat een review achter
Versturen